Hírek

8 zsírégető edzésforma a látványos fogyásért

Mindenki tudja, hogy az észszerű táplálkozás a fogyás egyik alapfeltétele. A tudatos étrend tartása mellett azonban a rendszeres testmozgás is nélkülözhetetlen, ha az ember látványos eredményekre vágyik.

7 tipp a hatékony (és biztonságos) erőedzéshez

Az alábbiakban hét hasznos tippet olvashatsz a biztonságos és hatékony erőedzéshez:

6 otthoni fitneszfelszerelés a hatékony edzésekhez

Sokan arra hivatkozva kerülik az otthoni edzéseket, hogy nincs elegendő fitneszfelszerelésük hozzá. Egyesek ezt azzal támasztják alá, hogy nincs elegendő helyük a különféle sportszerek tárolásához, vagy szimplán nem akarnak ilyesmire költeni.

6 hátgyakorlat az izmok erősítésére

Ha a felső test erősítéséről van szó, a hátgyakorlatok listája szinte végtelen. Az alábbi cikk ezek között segít eligazodni, és kiemelni azokat, amelyekkel tényleg megéri foglalkoznod, ha izmosabb hátat szeretnél.

10 tipp, amit érdemes megfontolni kerti trambulin vásárlása előtt

A trambulin a kerti játszóeszközök alapfelszerelésévé vált. A hinta és a mászóka napjai rég elmúltak, minden méretű kertben a trambulin uralja a képet. De mire is kell ügyelnünk egy kerti trambulin vásárlása előtt és közben?

A legfontosabb kettlebell gyakorlatok

A kettlebell-ekkel meglepően sok gyakorlat végezhető. Az alábbiakban az 5 legfontosabb gyakorlattal ismerkedhetsz meg. Némelyikük kezdőknek, míg mások haladóknak szólnak, de még a nehezebb gyakorlatok is remek célkitűzések lehetnek, ha csak most kezdesz el ismerkedni a gömbsúlyzók világával.

A kettlebell előnyei: ezért éri meg neked is beszerezni egyet!

A kettlebell, vagyis a gömbsúlyzó egy népszerű kellék, amivel minden edzőteremben, és sok otthoni sportszergyűjteményben is találkozhatsz. De miért? Mit kínálnak ezek a különös súlyok, ami miatt mindenki odavan értük, és milyen gyakorlatokat kell ismerned, ha szeretnéd részesülni a kettlebell-ek jótékony hatásaiból? Ezekre a kérdésekre kínál választ mai cikkünk!

6 teljes testedzés a játékos mozgásért

Köztudott tény, hogy egy edzésterv mellett úgy tarthatunk ki hosszútávon is, ha szórakoztatóvá és változatossá tesszük. Ez egyrészt segít megelőzni, hogy ráunjunk ugyanazon gyakorlatok monoton ismételgetésére, másrészt pedig megelőzhetjük, hogy testünk túlzottan hozzászokjon a terheléshez.

10 vízparti sport, amivel aktívabbá teheted következő nyaralásodat

Szeretnéd idén nyáron aktív testmozgással is tölteni vakációdat? Akár a homokos parton, akár a vízben érzed jobban magadat, az alábbi vízparti sportok nem csak jól átmozgatnak, hanem rendkívül szórakoztatók is, akár egyedül, akár csapatban szeretsz játszani.

Trambulin felnőtteknek? Mutatjuk, miért érdemes neked is beruháznod egyre, még ha nincs is gyermeked

A trambulinokat általában a gyerekekhez kötjük, és nem is mondhatjuk egy újkeletű dolognak létezését, azonban nem is gondolnád, hogy a trambulin felnőtteknek mindennapos használata mennyi mindenben segítheti az egészségedet. Hatással van a vérkeringésre, az izomzatra, a kötőszövetekre és az ízületek egészségére is, ráadásul a zsírpárnáktól is segít megszabadulni! De nézzük miért is olyan jó a trambulin felnőtteknek!

Hogyan fejleszti a SUP az izmainkat? A Stand Up Paddle deszkák előnyei az izomépítésben

Napjainkban a stand up paddle deszkák, azaz a SUP deszkák használata egyre divatosabb sporttá kezd válni, nagy előnye nem csak az élményteli használatában rejlik, de rengeteg pozitív hatása is van az egészségünkre. A stand up paddle deszkák használatával egy kímélő mégis komplex mozgást végezhetünk, amely a legideálisabb edzésforma az emberi szervezet számára, emellett remek stresszlevezető és meditatív mozgásforma is és tökéletes kapcsolódást biztosít a természettel, ami közben rengeteg D-vitaminhoz juttatjuk a szervezetünket.

Trambulin gyerekeknek – Miért vegyünk trambulint a gyereknek?

A trambulin nem csak egy sporteszköz, manapság már egyre több orvos és szakember ajánlja a fizikai és a mentális egészség megőrzésének érdekében. Egyre több kutatás igazolja, hogy számos képességet is fejleszt, mint például a mozgáskoordinációt, az állóképességet és hosszú távon a tanulási készségekre is kedvező hatással van. Tehát a trambulin gyerekeknek nem csak a mozgás miatt előnyös, de az agyműködést is serkenti. Egy családi trambulin vásárlásával mi is beszállhatunk a gyerekek mellé, amivel egy közös élményt is társítunk a trambulinozáshoz, ezért a gyerekek még jobban fogják szeretni.

Stand up paddle vásárlás – A legjobb vízisport, amit eddig próbáltál!

Egy új sport kipróbálása mindig izgalmas, főleg ha azt olyan széleskörben lehet használni, mint a SUP-ot, azaz a stand up paddlet. Egy stand up paddle vásárlás előnye, hogy egyaránt használhatjuk extrém sportolásra és kirándulásra is, így mindenképp ki lesz használva, ha van egy a család birtokában.

Kinek milyen sporteszköz ajánlott? – Sportkellékek vásárlása

Sporteszközeink megválasztása és a sportkellékek vásárlása sok minden függvénye lehet. Nem mindegy például, hogy már rég óta élünk a rendszeres sportolási lehetőségekkel vagy még csak most kezdünk bele egy sportosabb életmódba, de egy új sportág kipróbálása esetén is kezdőnek számíthatunk. Ugyanakkor egyre több sportkelléket találhatunk a piacon a régi jól bevált hagyományos kellékek mellett már egyre több a divatos sporteszköz. A sportkellékek vásárlása mellé itt egy kis összefoglaló, hogy Te is a megfelelőt válaszd, amitől fejlődni fogsz!

6 tipp a hatékony és élvezetes SUP jógáért

A nyár lényegében már meg is érkezett hazánkba, és ilyenkor a legtöbben előszeretettel végzik a szabadban kedvenc edzéseiket. A SUP (stand-up paddleboard, azaz állva evezős) jóga is egy ilyen szabadidős tevékenység, amely során ugyan azokat a jógagyakorlatokat végzed el, mint amiket már megismertél, csak épp a víz felszínén, egy SUP deszka felületén teszed mindezt.

Gyakorlatok a laposabb hasért, amelyekkel Te is látványos eredményt érhetsz el!

Szeretnél laposabb hasat, karcsúbb derekat? A diéta ehhez alapvető fontosságú, de néhány szuper gyakorlattal is tehetsz a gyorsabb, látványosabb sikerért! 

 

Íme néhány egyszerű és hatékony gyakorlat, amik segíthetnek a laposabb has kialakításában.

2022.07.13 10:52
7 tipp a laposabb hasért

Itt a nyár és kezdetét vette a bikiniszezon is. Ha az előző hónapok során elkerülted az edzőtermet, és otthon sem foglalkoztál a rendszeres mozgással, akkor könnyedén előfordulhat, hogy kedvenc fürdőruhád is „összement” néhány mérettel. Szóval mi a teendő?

11 tipp a hatékony gumiszalagos edzésekhez

A gumiszalagos vagy fitnesz szalagos edzéseket több okból is érdemes kipróbálni. Először is kizökkenthetnek a megszokott edzésrended unalmas rutinjából, segíthetnek kiegyenlíteni izomzatod egyenetlenségeit, illetve bárhová magaddal viheted őket.

A legjobb hordozható sportszerek, ha sokat vagy úton

A könnyű, hordozható fitneszfelszerelések kiválóan alkalmasak a hatásos, eredményes otthoni edzések lezavarására. Az egyszerű gyakran nagyszerű is egyben, és ez fokozottan igaz a sportszerekre is. Néhány alapvető eszközzel nem csak otthonodban edzhetsz kedvedre, hanem néhányat magaddal is vihetsz, hogy utazásaid során se kelljen hanyagolnod tested karbantartását.

Így válassz tökéletes súlyzókat az erőedzéshez

Akár nagyobb izmokra vágysz, akár fogyni szeretnél, vagy csak általános fittségedet fejlesztenéd, nagyon fontos, hogy edzéseid során a megfelelő súlyzókat használd gyakorlataidhoz.

Laposabb has 10 nap alatt - Az okos módszer

Ahogy kezdetét veszi a strandszezon, sokan azon kapják magukat, hogy még nem sikerült megszabadulniuk az előző év végén felszedett kilóktól. Valahogy szűkösnek érződnek a farmerek és a nyári dresszek is, a fürdőruháról pedig ne is beszéljünk.

Miért érdemes trambulinon ugrálni a fogyáshoz?

A trambulinon ugrálás nagyszerű edzős a lábak, a farizmok, és a központi izmok számára. Sokan bele sem gondolnának, de ez az ugrándozás valójában több kalóriát képes elégetni azonos idő alatt, mint a futás. Bizony, egy fél irányi futást akár 10-20 percnyi ugrálással is helyettesíthetsz, ráadásul a szálkásításra is kiváló gyakorlat.

Minél nagyobb, annál jobb? Mutatjuk a nagy trambulinok előnyeit!

Manapság egyre több kertben találkozhatunk egy-egy trambulinnal és elmondhatjuk, hogy minden gyerek imádja! Azonban nem csak a gyerekek játékaként gondolhatunk a nagy trambulinokra, hiszen számos más előnye is van, ha van a család egy trambulin. A nagy trambulinok eredetileg amúgy sem játékszernek tervezték, sokkal inkább a sportolók világában kellett megtalánia a helyét. Így már gondolhatjuk is, hogy különböző testi és fizikai előnnyel is járhat, ha a kicsik mellett mi is néha használatba vesszük a kerti nagy trambulinunkat.

SUP deszka webáruház – Érvek a SUP deszka vásárlása mellett

A SUP-ozás egyre népszerűbb hazánkban, és már nincs olyan vizes terület, ahol még ne SUP-ozott volna valaki. Nem véletlen lett ilyen népszerű ez a vízisportág, hiszen számtalan előnnyel rendelkezik. Amennyiben Te is SUP deszka vásárlás előtt állsz, benned is felmerülhet a kérdés, hogy melyik deszkát is válaszd. A SUP deszka webáruház lehetőséget ad, hogy megtudj mindent az egyes deszkákról és összehasonlíthasd a számodra pozitív előnyeit.

A 7 legjobb szálkásító gyakorlat, amiket megéri kipróbálni

Habár a tavasz még csak most köszöntött be, az előrelátó strandolók már most arra készülnek, hogy magabiztosan viselhessék fürdőruhájukat a közelgő szezon során. Ha neked is ilyen terveid vannak, akkor jó, ha tudod, hogy egyes gyakorlatok sokkal hatékonyabbak a test karcsúsítására és szálkásítására, mint mások.

Az 5 legjobb nyári kardióedzés, amit idén ki kell próbálnod

Hogyan tarthatnád magad formában a nyár legmelegebb hónapjaiban is? Ha még nem találtad meg a tökéletes nyári mozgásformát, most mutatunk néhány kardió gyakorlatot, amit imádni fogsz!

Az állva evezés és a jóga kapcsolata

Az állva evezés, vagyis a SUP segít a fogyásban, oldja a stresszt és összességében javítja a fittséget is. Az állva evezés népszerűsége teret engedett egy újfajta jógatípus, a SUP jóga elterjedésének is, amiről a legtöbben még nem is hallottak. De pontosan mit takar ez a sport, és miért olyan nagyszerű edzésforma? Az alábbiakban erről lesz szó!

Így segít az ugrókötél a fogyásban

Sokan vannak tisztában vele, hogy a kalóriák elleni küzdelemben nagyon fontosak azok az edzések, amelyek felpörgetik az ember pulzusát. Azonban amíg a legtöbben a futásra vagy szobakerékpározásra esküsznek, meglepően kevesen emlegetik az egyszerű de nagyszerű ugróköteleket.

SUP deszka rendelés: mi is az a SUP deszka, és miért érdemes neked is beszerezni egyet nyárra?

A Stand Up Paddling rövidítésére hallgató SUP deszka magyarul annyit tesz, hogy állva evezés. A SUP deszka egyfajta szörfdeszkához hasonlítható, amelyen állva egyensúlyozva kell egy speciális evezővel hajtani magunkat. A SUP-ozást mindenki könnyedén elsajátíthatja, így egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vízisportok között és egyre többen kezdenek bele a SUP deszka rendelésbe.

Miért tavasszal a legjobb a szabadban edzeni?

Tavasszal a nappalok végre észrevehetően hosszabbakká és melegebbekké válnak, így ilyenkor az emberek is egyre szívesebben töltenek több időt a szabadban. Mivel erre az évszakra általában se nem túl meleg, se nem túl hideg hőmérsékletek jellemzők, sokak szerint ez a legideálisabb időszak a szabadtéri edzésekhez.

A 3 legjobb nyári vízi sport, amiket idén ki kell próbálnod

A járványhelyzetnek köszönhetően az elmúlt évek során többen is kénytelenek voltak lemondani a nyári vakációkról. Szerencsére azonban nem is muszáj külföldre utaznia azoknak, akik tengerparti élményekre vágynak, hiszen többek között Közép-Európa legnagyobb tava is Magyarországon terül el.  

Fogyás 40 felett – 8 tipp, ami tényleg segít

Az idő előrehaladása változással jár, ezt pedig nem mindig olyan egyszerű észrevenni. Egyik nap aztán arra ébredsz rá a tükörrel szemben, hogy már nem érzed magadat a régi önmagadnak, és tested sem olyan formákat visel, mint 10-20 évvel ezelőtt.

Egész testes kettlebell edzés nőknek

Ha van egyetlen sportszer, ami tökéletes a teljes test megedzéséhez, akkor az a kettlebell, vagy más néven gömbsúlyzó. Elsőre nem tűnik különlegesnek, elvégre csak egy fémgolyóról van szó, amin van egy fogantyú is. Azonban egy kettlebell segítségével meglepően sok gyakorlatot végezhetsz el, amelyek közül sok egyszerre több izomcsoportodat is igénybe veszi majd.

Fitness trambulin vásárlás: előnyök, amiért érdemes fontolnod egy trambulin beszerzését!

A trambulinozásról általánosan elmondható, hogy egy szuper mozgásforma és egyben szórakozási lehetőség, mely a gyerekeken kívül a felnőtteknek is rendkívül ajánlott. A tambulinok egy bizonyos csoportja, a fitness tambulinok kifejezetten felnőtteknek kínálnak olyan edzési lehetőséget, mellyel egyszerre lehet hatékonyan kalóriát égetni, fittnek maradni és mindeközben jól szórakozni.

Mekkora súlyzót használjak az edzéshez?

Nem csak a kezdő, hanem a haladó súlyemelők is gyakran tűnődnek azon, hogy vajon milyen tömegű súlyokat kellene használniuk az edzéseik során. Ez egy nagyon fontos kérdés, hiszen, ha szeretnéd hatékonyan és sérülésmentesen elérni fitneszcéljaidat, akkor ehhez a kifejezetten számodra ideális súlyokra lesz szükséged.

Mennyit (és hogyan) lehet fogyni egy trambulinon?

Egy trambulinon ugrálva lefogyni túl jól hangzik, hogy igaz legyen, ugye? Tényleg létezik, hogy egy ennyire egyszerű és meglepően szórakoztató tevékenység lényegében sportnak számít, ami még a fogyáshoz is hozzájárulhat? A válasz egyértelműen az, hogy igen – egy megfelelő étrend mellett a trambulinon ugrálás igenis segíthet a fogyásban. Az igazi kérdés csak az, hogy mennyit?

4 hatékony zsírégető és szálkásító gyakorlat nőknek

Sokan egy szálkásabb test reményében látogatnak el a legközelebbi edzőterembe. A szálkásítás már évek óta egy népszerű trend a fitnesz világában, és a legtöbben testük egy-egy bizonyos részét szeretnék „szálkásabbá” varázsolni.

3 ugróköteles edzés a hatékony otthoni kardióhoz

Az otthoni kardióedzések mindenki számára elérhetők, ráadásul nem kell hozzájuk sokkal több egy jó ugrókötélnél. Az ugróköteles edzéseknek számos előnye van: kiváló kardiógyakorlatot kínálnak a szervezet számára, minimális helyen is elvégezhetők, nem kell hozzájuk semmilyen drága eszköz, ráadásul nagyon szórakoztatók is lehetnek!

Hulahopp karika vásárlás - mit kell tudni a hulahoppozásról?

A hulahopp karikázás egy végtelenül egyszerűnek tűnő sport. A célja a karikát a lehető leghosszabb ideig fent tartani a csípő felett, anélkül, hogy az leesne. Azonban aki próbálta, tudja, hogy ez nem is olyan könnyű feladat. Sokan azt gondolják, hogy a hulahopp csupán gyerekeknek való játék, viszont egy saját hulahopp karika vásárlásával rendkívül hatásos és egyben szórakoztató edzéseket végezhetünk.

2022.02.24 09:33
7 gyakorlat a lapos hasért

Ha lapos, szálkás hasra vágysz, akkor nem lehet megkerülni az edzéseket – nincs csalás, nincsenek kiskapuk. Szerencsére, ha tudod, hogy milyen gyakorlatok segítenek az álomhas megformálásában, akkor sokkal hamarabb érheted el céljaidat.

15 gyakorlat a hátfájás ellen

Fáj a hátad? Nem vagy egyedül. Ez a probléma meglepően sok felnőttet érint, különösen deréktájt. Az egészben a legrosszabb az, hogy a hát szinte minden mozdulatban részt vesz, ezért fájdalmai súlyosan korlátozhatják a leghétköznapibb teendőket is.

Népszerű mozgásformák nőknek 2022-re

Az év elején sokakat foglalkoztat, hogy vajon mit tartogat számukra a fitnesz világa. Míg egyesek a legújabb edzéseket szeretnék kipróbálni, addig mások meglévő programjukat igyekeznek megújítani, vagy változatosabbá tenni.

2022 ütős fitness trendekkel érkezik, mutatjuk is a legnépszerűbbeket!

A világ rengeteget változott az elmúlt két évben, amely edzési szokásainkra is kihatással van.

Strandtest januárban - így készülj a nyárra a táplálkozás segítségével!

Ha nyárra igazi strandtestet akarsz, már most el kell kezdened a készülődést! Életmódváltásra fel, mutatjuk, mit érdemes betartanod már januárban, ha  nyáron tarolni akarsz. 

Strandtest januárban – Így készülj év elejétől a nyári szezonra

Habár a nyár még határozottan odébb van, talán már te is arról álmodozol, hogy milyen jó lenne végre a strandon élvezni a jó időt. Ha azonban szeretnéd magabiztosabban magadra ölteni fürdőruhádat, akkor érdemes már most elkezdened foglalkozni az alakodon. Egy ilyen projekt sokkal könnyebben kivitelezhető fél év alatt, mintha az utolsó tavaszi hetekben kezdenél el kapkodni!

6 gyakorlat a nagyobb, erősebb lábakért

A lábnap általában nem tartozik a terembe járók kedvencei közé, amit meg tudunk érteni. A lábedzés egyrészt az egyik legnehezebb a heti program során, ráadásul ilyenkor még általában érezhető az előző edzés izomláza is gyötrelmesebbé teheti a lábgyakorlatokat.

Évindító otthoni edzésprogram egyszerűen

Az év elején a legtöbbekben megmozdul a vágy, hogy többet hozzon ki az előtte álló esztendőből, mint az előzőből. Az ilyen elhatározások gyakran érintik a testmozgást is, amiből sokaknak jóval többre lenne szüksége.

Hétnapos gumiköteles kihívás a január beindítására

Az év végére általában két dolog jellemző: az ember vagy fejvesztve próbálja behozni a lemaradásait az ünnepek előtt, ami temérdek stresszt von maga után, vagy hetekre bezárkózik a négy meleg fal közé, és ki sem teszi a lábát onnan, hacsak nem muszáj. Persze nem feledkezhetünk meg az ünnepi lakomákkal, amik gyakran tele vannak zsírokkal és kalóriákkal is.

10 téli edzésforma, amikkel hadat üzenhetsz a kalóriáknak

Tavasszal, nyáron és az ősz nagy részében nem olyan nehéz rávennie magát az embernek, hogy kilépjen egy kicsit a szabadba, és mozogjon egy sort. Télen azonban már más a helyzet – ilyenkor aztán tényleg semmi sem csalogatja ki az embert a négy fal közül.

Egy otthoni edzőterem 9 alapvető kelléke

Az elmúlt két év bizonytalan jellegéből adódóan egyre többen döntöttek, és döntenek továbbra is úgy, hogy edzéseiket egy konditerem helyett a továbbiakban otthonukban folytatják. Ha mindig is egy saját helyre vágytál, ahol zavartalan körülmények között végezheted kedvenc gyakorlataidat, akkor itt az ideje, hogy belevágj!

5 hatékony hasgyakorlat, amikkel véget vethetsz a zsírpárnáknak

Nem jön rád a kedvenc dresszruhád? Rosszul érzed magad, valahányszor a mérlegre állsz, vagy a tükörbe nézel? Ha mindezekért hasi zsírpárnáid a felelősek, akkor itt az ideje, hogy végre megszabadulj tőlük!

5 módszer a rugalmasság javítására

Ha szeretnél rugalmasabbá válni, akkor nem csak erre alkalmas edzésekre lesz szükséged, hanem étrendedre is oda kell figyelned. Íme néhány hasznos tipp ehhez!

Egyszerű edzésterv a feszesebbnek tűnő mellekért

Szinte minden nő életében eljön a pillanat, amikor elkezd aggódni keblei szépségéért. Legyen szó akár hormonális változásról, akár hízásról vagy éppen csak a mell növekedéséről és annak rugalmasságának elvesztéséről, a megereszkedett mellek sokakat aggasztanak.

9 gyakorlat a megereszkedett mellek felemeléséhez

Amennyiben erre a cikkre kattintottál, bizonyára tudni szeretnéd, hogy némi edzéssel újra feszesebbé teheted-e, illetve megemelheted-e megereszkedett melleidet. A válasz azonban meglehetősen összetett, ezért mielőtt rátérnénk a gyakorlatokra, némi magyarázatra lesz szükség.

Két edzéstípus a hatékony fogyáshoz

Eljött a nagy nap – elhatároztad, hogy végre mozgásba lendülsz, és leadod a felesleges kilókat magadról. Mielőtt azonban alávetnéd magadat a legmegterhelőbb gyakorlatoknak abban reménykedve, hogy ezekkel gyorsan elűzheted magadról a felesleget, jó, ha tudod, hogy nem minden edzéstípus ugyan olyan hatékony, ha fogyásról van szó.

Minden, amit érdemes tudnod a gömbsúly rendelés kapcsán

A gömbsúly, vagy más néven kettlebell egyre elterjedtebb eszköznek számít, melyet előszeretettel használnak az emberek edzéseik során, ugyanis rendkívül sok jótékony hatása van szervezetünkre nézve. Alábbi cikkünkből tudj meg Te is mindent a gömbsúly rendelés kapcsán!

Miért és hogyan hagyd regenerálódni izmaidat az edzések után

Aki egyre erősebb gyorsabb és fittebb szeretne lenni, annak egyre keményebben is kell edzenie céljai elérése érdekében. Azonban egy kiegyensúlyozott edzésterv a pihenésre is kellő figyelmet fordít.

Nyújtásokkal a rugalmasabb testért - de hogyan?

Talán veled is előfordult már, hogy megpróbáltál lehajolni és megérinteni a lábujjaidat, de félúton úgy döntöttél, hogy nem érdemes ezt erőltetni. Szerencsére testedet többféleképpen is rugalmasabbá teheted. Akárcsak a fizikai erőnlét, vagy a sebesség fejlesztése, a rugalmasság javítása is a megfelelő izmok megcélzásán múlik.

Mire érdemes figyelni egy francia súlyzórúd rendelés kapcsán?

Manapság már egyre többen használnak valamilyen súlyzórudat edzéseikhez köthetően – mégis, van pár dolog, amire érdemes odafigyelni a francia súlyzórúd rendelés kapcsán. Alábbi cikkünkben ezeket nézzük végig.

A súlyzózás eszközei: súlyzók és edzőgépek, avagy mivel érheted el leghatékonyabban a célod?

Milyen eszközökhöz érdemes nyúlnod, ha ellenállásos edzést szeretnél végezni? Mutatjuk a legjobb felszereléseket a súlyzós edzésekhez!

Súlyzós edzések hatékonyan: ezekre érdemes figyelni, ha látványos eredményeket szeretnél elérni!

A súlyzós edzések, vagy ellenállásos edzések a leghatékonyabb mozgásformának számítanak, ha testépítésről, tónusos izomzat kialakításáról, vagy akár karcsúsításról van szó. De mire kell ügyelned, hogy a súlyzós edzések valóban hatékonyan segítsék elérni a célod?


Mutatjuk!

A súlyzós edzések előnyeiről részletesen

Ha még sosem próbáltál meg súlyzókkal edzeni, akkor nem tudod, hogy miről maradsz le. A rezisztenciaedzés, vagy ellenállásos edzés nagyszerű kiegészítője lehet bármilyen aerob edzésnek, ráadásul az izmokat is erősíti. Mai cikkünkben a súlyzózásról lesz szó – kitérünk többek között arra, hogy miből is áll pontosan az ellenállásos edzés, hogy milyen formái vannak, és hogy hogyan hozhatod ki belőlük a legtöbbet. Kezdjük is!

Így szerettesd meg a sportokat gyermekeddel

A rendszeres testmozgás minden gyermek fejlődésének fontos részét képezni, nem csak fizikai, hanem szellemi téren is. A szülők zöme igyekszik is rendszeresíteni mindezt gyermekeik számára, sokan azonban ijedten tapasztalják, hogy azok nem feltétlenül érdeklődnek a sportok iránt. Mai cikkünkben néhány hasznos tanácsot osztunk meg, amelyek segíthetnek megszerettetni a sportokat gyermekeddel!

25 asztalnál végezhető gyakorlat a fittebb irodai munkavégzéshez

Az ülő munka a modern technológia egyik legnagyobb áldása és átka is egyben. Tény, hogy egy irodaszékben ülve sokkal kényelmesebb a munkavégzés, de heti öt nap, napi nyolc (vagy több) órában ez egyáltalán nem tesz jót az ember hátának.

Tatami szőnyeg rendelésen gondolkodsz? Mutatjuk, mit érdemes tudni a sportpadlóról!

A tatami szó eredeti jelentése szőnyeg. Manapság már rendkívül sokan használják, elsősorban küzdősportok kapcsán – amennyiben a hobbijaid közé tartozik bármilyen küzdősport, esetleg rendszeresen edzel, akkor az alábbi cikkünkből minden hasznos információt megtalálsz a tatami szőnyeg rendelés kapcsán.

A 10 legjobb edzőgép nőknek

Ha edzőgépek vásárlásáról van szó, az emberen hamar úrrá lesz a bőség zavara, amint elkezd böngészni a megannyi lehetőség között. Gyakran még az sem könnyíti meg a választást, ha az ember tisztában van fitneszcéljaival.

15 szabadtéri játék gyerekeknek, amik kirántják őket a képernyő elől

Számos szülő bosszújára a gyerekek többsége manapság szívesebben tölti szabadidejét egy képernyőt bámulva, mint a szabadban, a friss levegőn. Azonban számos olyan szabadtéri (és akár bent is élvezhető) játék létezik, amik gond nélkül felvehetik a versenyt bármilyen digitális szórakoztató eszközzel – csak rá kell venni a gyerkőcöket, hogy legalább egyszer kipróbálják őket!

10 remek sport, amik segítenek jó kondiban maradni

Mindenkinek érdemes valamilyen sportot választania ahhoz, hogy karban tartsa egészségét és fittségét. A következőkben néhány mozgalmasabbat sorolunk fel, amik nem csak a testnek, hanem a léleknek is jót tesznek!

Mit tehet a szülő, ha a gyermek nem szeretne csapatban sportolni?

A csapatsportok rengeteget javíthatnak a gyerekek önbizalmán koordinációján, és általános fittségén is, ráadásul megtanítják nekik, hogy hogyan dolgozzanak csapatként, ami később a felnőtt éveikben is fontos tapasztalatként szolgál majd.

5 érv a kézisúlyzó rendelés mellett

Amennyiben komolyan gondolod az otthoni edzést, előbb-vagy utóbb elérkezik a kézisúlyzó rendelés ideje. A súlyzókkal végzett gyakorlatok kiválóak az izomzat erősítésére, fokozzák az elvégzett gyakorlatok hatékonyságát, növelik az állóképességet vagy épp a robbanékonyságot, valamint nagyszerű kiegészítői egy sérülés utáni rehabilitációs folyamatnak is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt érvet, ami a kézisúlyzó rendelés mellett szól!

Edzés a vízen, SUP-on állva? Így csináld!

Nincs is annál jobb érzés, mint mikor a rekkenő nyári hőségben elmerülhetsz végre a hűvös vízben… de nyáron sem csak a pihenésé a főszerep, hiszen az edzéseket sem érdemes elhanyagolni!

Itt vannak nyári stand-up paddleboard gyakorlataid (akár szárazföldre is)

Bizonyára te is hallottál már a SUP-ról, azaz a stand-up paddleboardingról, ami lényegében álló evezést jelent. Sőt, talán már ki is próbáltad egyszer, hogy milyen egy SUP deszkán állva evezni, de úgy 15-20 perc egyensúlyozás, evezgetés, és néhány csobbanás után meg is untad, és más vízparti élmények után néztél.

Ezért kellene minden gyermeknek futóbicikli

Minden gyermek felcseperedése során emlékezetes és büszke pillanat, amikor végre először tekerheti kerékpárját önállóan. Azonban mielőtt eljutnának erre a szintre, a gyerkőcöknek némi gyakorlásra lesz szükségük, hogy ráérezzenek a kerékpározás egyensúlyára és mozzanataira. A futóbiciklik pontosan ebben segítenek!

Ezért tesznek jót a vízparti sportok a gyerekeknek

A vízparti sportok több okból is hasznosak a gyermekek számára. Azonban, mint bármilyen más tevékenység esetében, a vízparti játékok kiválasztásakor is szem ellőtt kell tartanod gyermeked egyéni igényeit és képességeit.

Így csináld végig edzésprogramodat anélkül, hogy feladnád

Az edzés nem olyasmi, amit csak néhanapján kellene csinálnod – például amikor éppen le akarsz adni pár kilót, vagy amikor épp jól esik mozogni. Ha konkrét eredményeket szeretnél elérni edzéseiddel, akkor a mindennapi rutinod részévé kell, hogy váljon, akárcsak az evés, az alvás, vagy a mosakodás.

A SUP jóga 5 pozitív hatása, avagy miért próbáld ki te is!

A SUP jóga pontosan az, aminek hangzik: fogsz egy SUP (stand-up-paddle, azaz álló evező) deszkát, és elkezdesz jógázni rajta egy medence, tó, vagy akár egy tenger felszínén. A jóga egy indiai eredetű edzésforma, míg a SUP eredetileg Hawaii-ról származik, kombinációjukból pedig egy igazán érdekes, de nem kevésbé hatékony és szórakoztató sport született.

Az edzéseket korlátozó tényezők (és leküzdésük)

Még ha tudod is, hogy az edzéseknek számtalan előnye van, az első lépést meglepően nehéz lehet megtenni egy egészségesebb élet irányába. Sokan ütköznek akadályokba, amikor edzeni próbálnak, és ez fokozottan vonatkozik azokra, akik valamilyen mentális problémával is küszködnek.

A tökéletes nyári edzésterv, amivel újra gatyába rázhatod magad

A nyár hivatalosan is elkezdődött, és a legtöbben már most tűkön ülve várják, hogy újra meghódíthassák kedvenc strandjaikat. A karantén, és a téli időszakra vonatkozó általános mozgáshiány azonban sokakat ajándékozott meg néhány látható extra kilóval, ami amitől jó lenne megszabadulni, mielőtt beindul a fürdőruhaszezon.

Milyen előnyökkel jár a kettlebell rendelés?

Vannak, akik minden nap szakítanak akár több órát is a sportra, mások hetente egyszer lejárnak az edzőterembe, megint mások otthon szeretnek edzeni. Akármilyen módját kedveld is a mozgásnak, egyes eszközökkel még hatékonyabbá teheted. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen előnyökkel jár a kettlebell rendelés!

Miért jöhet neked is jól egy bővíthető súlyzószett?

Manapság már köztudott, hogy a sportra mindenkinek szüksége van, a rendszeres testmozgás elengedhetetlen a szervezet optimális működéséhez. De a karbantartó sporttevékenységeken túl sokan vannak, akik látványos izmokra, domború idomokra vágynak, és az edzésüket is ehhez igyekeznek igazítani. Elárulom, hogyan tehető még hatékonyabbá az edzés: egy bővíthető súlyzószett segítségével bizony klasszisokkal jobb eredmény érhető el!

SUP gyakorlatok kezdőknek – Felkészülés a nyári kalandokra

A SUP, azaz a stand up paddleboarding népszerűsége nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy ez a vízi sport akár 800 kalóriát is képes elégetni egyetlen óra alatt.

Így szerezz nyári testet gyorsan és egészségesen

Habár egyelőre csak a naptáron tűnik úgy, de a nyár hamarosan valóban beköszönt, és bizonyára Te is azon töröd a fejedet, hogy hogyan rázhatnád magadat formában a strandszezonra. Az idő sürget, és sokan ilyenkor gyors fogyást ígérő diétákhoz, vagy már-már kínzó edzésprogramokhoz folyamodnak – de szerencsére semmi ilyesmire nincs szükséged.

Szabadtéri sportszerek, amikkel hatékonyabbá teheted edzéseidet

Ahogy az elmúlt hónapok során az edzőtermek is kénytelenek voltak bezárni, sokan váltottak otthoni testmozgásra. Mivel az idő lassan kezd igazán tavasziasra fordulni, egyre többen végzik edzéseiket a szabadban. Ha te is közéjük tartozol, akkor számos olyan sportszer közül válogathatsz, amikkel eredményesebbé és változatosabbá teheted kinti edzéseidet. Az alábbiakban ezekből sorolunk fel néhányat!

Mini vagy nagy trambulint válasszak az edzéshez?

A trambulinos edzések előnyeiről már többször is beszámoltunk. Ezek a sportszerek egyáltalán nem csak a szórakozásra jók, ugyanis a megfelelő technikával komoly edzéseket is végig lehet csinálni rajtuk, amelyek után garantáltan érezni fogod majd, hogy kellően megerőltetted izmaidat.

10 tipp a hatékony, de kínmentes szálkásításhoz

A szálkásítást, mint oly sok fitneszcélt, azért kerülik az emberek, mert félnek, hogy kínkeserves szenvedéseken kell átesniük érte. Azonban nem muszáj órákat teperned az edzőteremben csak azért, hogy mutatós, szálkás izmaid lehessenek. Íme néhány tipp, a szálkásításhoz (megszakadás nélkül):

Aerob és anaerob edzések – mik ezek, és melyiket válasszam?

Az online edzésterveket és fitnesz útmutatókat olvasgatva bizonyára te is találkoztál már az aerob és az anaerob kifejezésekkel a gyakorlatok kapcsán. De mit jelentenek ezek, mi köztük a különbség, és – ami a legfontosabb – melyik irányban érdemes elindulnod? A következőkben erről lesz szó!

A különböző edzéstípusok (és miért érdemes mindet kipróbálni)

Függetlenül attól, hogy fogyni, vagy izmosodni szeretnél (akár egyszerre), vagy épp a rugalmasságod fejlesztése a célod, testedet számtalan gyakorlattal és eszközzel edzheted. Ha még csak most ismerkedsz az aktív, céltudatos testmozgás világával, akkor egy kissé elveszettnek érezheted magad a megannyi edzési lehetőség között.

Miért okos döntés rendszeresen edzeni?

Bizonyára te is számtalanszor hallottad, vagy olvastad már, hogy az edzés jót tesz. Igen, a rendszeres testmozgás jót tesz az izmoknak, az immunrendszernek, és így tovább – de tudtad, hogy akár a hangulatodat is javíthatja? Ha eleget foglalkozol a mozgással, akkor nem csak erőnléted, hanem közérzeted is észrevehetően javul majd.

Mit érdemes tudni a gravitációs csizma rendelés kapcsán?

Szeretnéd hatékonyabbá tenni az edzést? Kipróbálnál valami újat? Úgy gondolod, számodra tökéletes választás lenne egy gravitációs csizma? Ebben a cikkben összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat, amikkel nem árt tisztában lenned neked sem a gravitációs csizma rendelés kapcsán!

SUP vásárlás előtt állsz? Akkor ezekkel érdemes tisztában lenned!

A SUP-ozás évről-évre nagyobb népszerűségnek örvend itthon is, nem véletlenül. Ideális választás azoknak, akik szeretnének közelebb kerülni a vadvizek élővilágához, érezni akarják a nyugalmat, ami a természetből árad. És azoknak is nagyszerű a SUP vásárlás, akiknek komoly sport szándékai vannak, ugyanis nem csak gondolázni, hanem versenyezni is lehet vele.

Alapvető fitnesz edzésterv kezdőknek

Ha most döntöttél úgy, hogy neked is ideje többet mozognod testi és szellemi egészséged érdekében, akkor könnyen lehet, hogy te is eltévedtél a lehetséges edzéstervek és gyakorlatok erdejében. Miből áll egy jó edzésterv? Mivel érdemes foglalkoznia egy abszolút kezdőnek? Ha ilyen kérdések lebegnek a szemeid előtt, akkor az alábbiakban találod rájuk a választ!

Mikor lehet jó ötlet egy kültéri sakk rendelés?

Játszani jó, feltéve, ha a játék örömét semmi nem árnyékolja be. Gyerekként sokszor halljuk, hogy ne csináljuk ezt, vagy azt, ami gyakran a legjobb mulatságnak is véget vetett. De mutatok egy játékot, amit a nem csak a gyerkőcök imádnak, nem csak ők játszhatják, de rájuk is komoly fejlődő hatást gyakorol!

Így erősíti immunrendszeredet az edzés

Jelenleg mindenki igyekszik egészséges maradni, ami nem meglepő, elvégre a koronavírus járványt sajnos még mindig nem sikerül megfékezni. Immunrendszereset azonban nem csak egészséges étrendeddel, hanem rendszeres testmozgással is megerősítheted. Némi edzés segíthet távol tartani szervezetedtől a betegségeket, és ez bizony tudományos eredmények is bizonyítják.

Növeli a testsúlyt a súlyemelés? Mutatjuk, mit kell tudnod erről a tévhitről!

Egyesek azért nem szívesen vágnak bele az ellenállásos (rezisztencia) edzésekbe, mert attól félnek, hogy túl nagyra nőnek majd tőle. Sokan éppen ezért teljesen kizárják edzéseikből a súlyokat, és kizárólag a kardiógyakorlatokra összpontosítanak.

10 tipp, amivel megújíthatod tavaszi edzéstervedet

Sokan szeretik a megszokott dolgokat, és sajnos emiatt rengetegen hajlamosak beleszokni egy adott edzéstervbe, amin aztán sosem változtatnak. A probléma ezzel csak az, hogy tested ugyan úgy hozzászokik a gyűrődéshez, ha rendszeresen azonos terhelés alá veted, ezért idővel edzésterveden is kénytelen leszel változtatni, ha tovább szeretnél haladni céljaid felé.

Ezért tesz jót a sakk a fizikai egészségnek (is)

A sportokról mindenki tudja, hogy jót tesznek a fizikai és a szellemi egészségnek is – de gondoltad volna, hogy a sakk is ezek közé tartozik? 

5 napos kézi súlyzós edzés a látványos eredményekért!

A kézi súlyzók pofonegyszerű, mégis rendkívül sokoldalú sportszerek, hiszen temérdek gyakorlat elvégzésére alkalmasak, és súlyuk is könnyedén testre szabható. Na persze ez az előny hamar hátrányba fordulhat át, hiszen az ember nem is tudja, hogy egyáltalán hol kezdjen hozzá a kézi súlyzós edzésekhez.

SUP deszka: mit érdemes tudni a SUP deszkákról, és kinek jó választás?

Egy igazán sokszínű sportot szeretnél kipróbálni? Egy kis izgalomra, valami másra vágysz? Esetleg szeretnéd csodálni egy kicsit közelebbről a természetet? Egy SUP deszka ezeket mind lehetővé teszi! Az alábbi cikkben bemutatom, milyen sportszer is ez, milyen sokrétű, és hogy miért is örvend egyre nagyobb népszerűségnek!

Kisokos, ha csocsó vásárlás előtt állsz

A csocsó egy meglehetősen népszerű játék, szinte minden korosztályba betört már. Olyannyira, hogy napjainkra már különbséget kell tenni a csocsó, mint játék és a csocsó, mint versenysport között. Akármilyen okból állj is csocsó vásárlás előtt, mutatok néhány hasznos információt, ami még jól jöhet!

Kerti sakk készlet – móka a levegőn, kicsiknek és nagyoknak!

A sakk az egyik legnépszerűbb játék a világon, több millióan szeretik ezt a fajta kikapcsolódást. Még tovább lehet fokozni az élményt egy kerti sakk készlet által, így ugyanis nyugodt szívvel ki lehet vinni a táblát és a bábukat a szabadba anélkül, hogy aggódni kéne amiatt, hogy kár esik bennük. Megmutatom, miért remek döntés egy ilyen készletet vásárolni!

7 ok, amiért minden kisgyermeknek szüksége van egy futóbiciklire

Egyre több szülő ülteti kisgyermekét már 18 hónapos korától futóbiciklire, aminek jó oka van. A mellett, hogy ezek a lábhajtású járművek rendkívül szórakoztatók az apróságok számára, sokat segítenek a motoros készségek fejlesztésében, növelik az önbizalmat, és felkészítik őket a pedálos kerékpárok kezelésére.



A legjobb játékok otthoni játéktermedbe vagy bárodba

Akár egy otthoni játéktermet vagy egy alagsori bárt szeretnél kialakítani magadnak, a szórakoztató játékok nem hiányozhatnak belőlük – elvégre az a cél, hogy jól érezzétek magatokat barátaiddal és családtagjaiddal, nem igaz? Egy otthoni bár hamar unalmassá válik, ha az ember csak ül és iszogat benne, a játékteremnek pedig már a neve is megígér valamit, amit illik is betartania.

Így érheted el fitneszcéljaidat 6 lépésben

Az év első hónapjában sokan határozzák el magukat, hogy „na, majd idén…” megszabadulnak az extra kilóiktól. A baj csak az, hogy sokan már akár mostanra feladták fitness céljaikat…

12 tipp a tökéletes nyári alak megszerzéséhez

Ha idén nyáron magabiztosan szeretnéd magadra ölteni kedvenc bikinidet, akkor jobban teszed, ha már most elkezdesz készülődni. A formás lábak, karok és keskeny csípő nem egyik napról a másikra jelennek majd meg testeden, ezért ha látványos és hosszútávú eredményekre vágysz, akkor jó, ha nem hagyod mindezt az utolsó pillanatra.

28 napos otthoni fitneszkihívás kezdőknek

Nem sokkal az év kezdete után végre úgy döntöttél, hogy ideje mozgásba lendítened magad, és rendszeresíteni az edzéseket napi rutinodban. Rákeresel tehát a YouTube-on néhány edzésre, de alig tudod követni az instrukciókat. Sebaj, inkább elhatározod, hogy összeállítasz magadnak egy saját edzéstervet, de hamar rájössz, hogy túl sok időbe telik. Meglehet, hogy szimplán a motiváció nincs meg, ami mozgásba lendítene.

Évindító edzésterv 2021-re

Végre sikerült lezárnunk a 2020-as évet, és itt az ideje, hogy több önbizalommal, erővel és egészséggel indítsuk az új esztendőt.

 

Ha szeretnél idén sikeresen edzeni, akkor pontosan tudnod kell, hogy mit szeretnél elérni a testmozgással, és alaposan meg kell tervezned, hogy mit hogyan fogsz csinálni 2021 során. Mielőtt tehát rátérnénk egy példa heti edzéstervre, először vegyük át, hogy melyek egy többelemű fitneszprogram legfontosabb elemei, amikre oda kell figyelned edzéseid során.

Ezekre lesz szükséged egy otthoni edzőteremhez

Sokan szeretnének odafigyelni testük karbantartására, de nem mindenki jár szívesen edzőterembe. Vannak, akik nem szeretnek mások előtt edzeni, míg másoknak szimplán nincs a közelben elérhető opció, ahol megmozgathatnák izmaikat.

Az otthoni súlyzózás 5 leggyakoribb hibája (és elkerülésük)

Az edzések egyik legfontosabb szempontja, hogy minden gyakorlatot helyes technikával végezz. Ez fokozottan igaz a súlyemelésre, ahol a nehéz sportszerek könnyebben okozhatnak baleseteket, sérüléseket, ha nem figyelnek oda megfelelő használatukra. Persze mindez sokkal körülményesebbé válik, ha otthon vagy kénytelen súlyzókkal edzeni, és nincs melletted senki, aki odafigyeljen rád.

Mi az a szálkásítás (és hogyan csináld hatékonyan)?

Miért szeretnél elkezdeni edzeni? Talán fogyni akarsz, vagy épp formásabb izmokra vágysz? Esetleg egyszerre mindkettő? Akkor te bizony szálkásítani szeretnél, ami az utóbbi időben egy meglehetősen népszerű cél lett az edzőterembe járók köreiben.

Így szabadulj meg az ünnepi súlyfeleslegtől

Ha hajlamos vagy több kilóval zárni a decembert, mint amennyivel elkezdted, akkor nem vagy egyedül. Az ünnepi ebédek, vacsorák és a megannyi édesség (az évzáró alkoholfogyasztásról nem is beszélve) jelentős súlyfelesleget aggatnak az emberre.

Így őrizd meg súlyodat az ünnepek alatt

Az ünnepek közeledtével senki sem a fogyást tűzi ki maga elé célként, hiszen a családi ebédek és vacsorák közepette lehetetlen is lenne megszabadulni azoktól az extra kilóktól – sokkal könnyebb ilyenkor felszedni őket.

Miért érdemes már télen a nyári testre edzened?

A nyárra még számos hónapot kell várnunk (elvégre néhány hónappal ezelőtt ért csak véget), így sokan bizonyára még egyáltalán nem gondolkodnak rajta, hogy hogyan mutatnak majd fürdőruhában a következő szezon során. Azonban ha hajlamos vagy az utolsó hetekre halogatni edzéseidet, hogy újra formába rázd testedet, és ilyenkor ájulásig hajtod magadat, hogy időben felkészülj a strandolásra, akkor talán itt az ideje kipróbálni egy másik stratégiát.

7 zárt terű edzésforma, amivel télen is mozgásban maradhatsz

Télen sokkal kevesebben merészkednek ki a szabadba edzeni, ami köszönhető az alacsony hőmérsékletnek, a gyenge látási viszonyoknak, a csúszós utaknak, és a rövid nappaloknak is. Egyesek számára még a fűtött, biztonságos edzőtermekbe eljutni is külön kihívást jelent, amikor az utak járhatatlanok és az orráig sem lát az ember a hóesésben vagy a ködben.

A legjobb fogyasztó edzésformák, amiket neked is érdemes kipróbálnod

Sokan fogyással szeretnék biztosítani hosszútávú egészségüket. Az rendszeres testedzés egy nagyon hatékony módszer erre, de mielőtt belevágnánk a témába, fontos megjegyeznünk, hogy az igazán hatékony fogyáshoz egy megfelelő étrendre is szükséged lesz, ami jól illik választott edzésformádhoz.

Így válassz súlyokat erőedzéshez

Akár feszesebb izmokra vágysz, akár szeretnél ledobni néhány felesleges kilót, vagy bármilyen más testedzési ambícióid vannak, céljaidat csak úgy érheted el, ha erőedzéseidhez a megfelelő súlyokat használod.

Edzéstípusok és hatékonyságuk: így válassz mozgásformát az elérni kívánt eredmény alapján!

És Te, milyen eredményt szeretnél elérni az edzések során? A vágyad meghatározza, hogy milyen edzést is érdemes végezned! Összegyűjtöttük a legnépszerűbb edzéstípusokat és hatékonyságukat, hogy könnyebb legyen a választás!

Így tartsd melegen otthoni edzőtermedet

Ahogy az év lassan a végéhez közeledik, a kinti hőmérsékletek is csökkenni kezdenek. Mivel sokan otthonuk fűtetlen helységeiben rendezik be otthoni edzőtermüket (pl. a garázsban vagy szuterénban), egyre fontosabbá válik a terem fűtése és melegen tartása.

 

Ha szeretnéd a fagyos, téli hónapok során is folytatni edzésprogramodat otthoni edzőtermedben, akkor a következő cikk neked szól!

Edzés nőknek: 10 hatékony gyakorlat a test átmozgatására

Szinte rendszeresen jelennek meg a legújabb edzési segédeszközök, amelyek formás feneket, lapos hasat és egyéb áhítatosan hangzó alakformáló eredményeket ígérnek, kifejezetten nőknek. Azonban az ilyen „innovációk” nagy része nem több egyszerű játékoknál, amelyekért gyakran súlyos árakat is képesek elkérni a gyártóik.

Súlyzózás nőknek: Hasznos tippek kezdőknek

A női súlyzózás egy meglepően titokzatos területe a testedzésnek, ami megannyi tévhitet is eredményezett. Egyesek szerint a nők túl testesek lesznek a súlyemeléstől, míg mások szerint ez egy kizárólag férfiaknak való edzésforma.

10 sport, amit ősszel is űzhetsz a szabadban

Habár ősszel nem csak a falevelek, hanem a Celsiusok is hullani kezdenek, ez még senkit sem szabad, hogy visszatartson attól, hogy a szabadban folytathasd edzéseid. Amíg az időjárás igazán fagyosra nem fordul, az év legszínesebb szezonjában is bátran végezheted kedvenc gyakorlataidat a természet lágy ölén, a hűvös, őszi levegőben.

Súlyemelés kezdőknek: Biztonsági tippek és gyakorlatok

A gyönyörű, tónusos izomzat záloga mindenképp a súlyzós edzésekben rejlik. Ahogy egyre korosabbak leszünk, annál fontosabbá válik az izomzat erősítése, fejlesztése – de persze sokan már fiatalkorban (nagyon helyesen) elkezdik karban tartani izomzatukat. Ha Te is most kezdenél bele, néhány hasznos információt hoztunk arról, hogy hogyan eddz biztonságosan, és milyen gyakorlatokkal kezdj neki a súlyemelésnek, a súlyzós edzéseknek! 

Kettlebell kezdőknek: amit a gömbsúlyzókról tudnod érdemes

A fitt, egészséges, aktív életmód űzése közben bizonyára te is hallottál már a kettlebell (magyarul gömbsúlyzó) edzésekről. Első ránézésre kissé fura lehet elképzelni, hogy hogyan segíthetné tested fejlődését ez a különös kinézetű súly, főleg azzal, hogy oda-vissza lóbálod, de ha egy kicsit közelebbről is megismerkedsz vele, rögtön érteni fogod, hogy miért olyan népszerű.

8 ok, amiért te is imádni fogod a saját testsúlyos edzéseket otthon!

Sokan szentül hiszik, hogy a súlyzós edzések a leghatékonyabbak, ha szeretnél minél hamarabb erősebbé és fittebbé válni. Kétség sem férhet hozzá, hogy a profi forma eléréséhez szükséged lehet a súlyzós edzésekre, azonban a saját testsúlyos edzéssel is látványos eredményeket érhetsz el! 

 

Egyesek nem haboznak megvetően legyinteni a saját testsúlyos edzés hallatán, mondván az csak azoknak hasznos, akik úton vannak, még kezdők, vagy éppen egy sérülésből próbálnak felépülni.  A következő 8 érvvel azonban szeretnénk egyszer, s mindenkorra megdönteni ezeket a tévhiteket, és bebizonyítani, hogy a saját testsúlyos edzéseknek sokkal több hasznuk van, mint sokan hiszik!

Egyensúly és koordinációfejlesztés gyermekkorban: játékok, amelyekkel fejlesztheted gyermeked egyens

Szülőként fontos feladatunk gyermekünk fejlődésének szemmel kísérése, készségeinek tudatos – vagy éppen játék által kevésbé tudatos – fejlesztése. Az egyensúly és a mozgáskoordináció rendkívül fontos készségek, amelyek nem megfelelő fejlődése kihatással lehet akár a gyermek egész életére! Mutatjuk, mit érdemes tudni az egyensúlyról, mire kell ügyelni, és hogyan lehet fejleszteni a gyermek egyensúlyérzékét játékosan. 

Az egész testes fitness szalag edzés, amit megéri végigizzadni

Sokan azért ódzkodnak az edzésektől, mert mindenütt azt látják, hogy a test fejlesztéséhez komoly felszerelésekre és kőkemény terhelésre van szükség. Az igazság az, hogy elég, ha csak egy kicsivel jobban megerőlteted testedet, mint amihez hozzászokott, és már ezzel is látható eredményeket érhetsz el. Egy fitness szalag egész véletlenül tökéletes erre a célra.

2 perces edzés step paddal, amivel formába rázhatod magad!

A mai rohanó világban sokak számára épp, hogy az edzés az utolsó dolog, ami eszükbe jut zsúfolt napjaik során. Éppen ezért fontos találni egy olyan gyakorlatsort, amit szinte bármikor beiktathatsz napi teendőid közé anélkül, hogy túl sok időt kellene szentelned rá. Itt lépnek a színre a step pad-ok, amelyek nem csak kardiózásra, hanem az altest megedzésére is ideálisak!

Súlyemelés kezdőknek: Tippek a hatékony erőedzésekhez

Függetlenül attól, hogy most kezdesz-e el az edzésekkel foglalkozni, vagy meglévő rutinodat szeretnéd erőedzéssel kiegészíteni, a súlyemelés gondolata könnyedén elbizonytalaníthat. Ehhez az edzésformához számtalan sportszert be lehet szerezni, és persze meg is kell tanulni rendesen használni azokat. Vannak, akik attól tartanak, hogy nincs elegendő erejük a súlyemeléshez.

10 szórakoztató játék hulahopp karikákkal gyerekeknek

Manapság a gyerekek ezerféle játékkal leköthetik magukat anélkül, hogy fel kellene kelniük az ágyból. A XXI. században egyenesen elavultaknak tűnhetnek az olyan hagyományos játékszerek, mint a hulahopp karikák, pedig ezeknek is megvan a maguk előnye. Mivel az ember a saját testének energiájával mozgatja őket, sosem merülnek le, és végtelenül egyszerűen használhatók!

A trambulinok láttán sokakban felébred a gyermeki vágy, hiszen eszünkbe jutnak azok a gondtalan idők, amikor egy ugrálóvár egy mókával és kacagással teli világot jelentett számunkra. Nos, a trambulinok nem éppen ugrálóvárak, azonban mind kicsik, mind nagyok számára a fogyás hatékony (és szórakoztató) eszközei lehetnek.

Mozgás a haverokkal! A legjobb többszemélyes játékok, amiket Ti is imádni fogtok!

Egy jó házibuli sose rossz… Na pláne, ha a legjobb évszakról beszélünk! A nyár rengeteg szuper lehetőséget tartogat, amelyeket Ti is kihasználhattok a haverokkal! Mutatjuk a legnépszerűbb nyári társas sportokat, játékötleteket, amelyeket akár otthonra vagy a nyaralóba is beszerezhettek!

A biztonságos otthoni edzés alapjai: ezekre ügyelj, ha otthon edzenél!

Bár az edzőtermek látogatása sok szempontból nagyon előnyös ha valóban komolyan gondolod, azonban rohanó világunkban gyakran előfordul, hogy csupán néhány 10 percünk marad egy-egy mozgásformára, és az edzőterem látogatása szinte lehetetlenné válik a hétköznapokban. Szerencsére azonban a legtöbb mozgásforma otthon is elvégezhető, a hozzájuk tartozó eszközöket pedig akár webáruházunkból is beszerezheted!

Ezek a legjobb sportszerek otthoni edzésekhez

A járványnak köszönhetően sok szokásunk változott meg, és sokan ma már inkább otthon edzenek. Ha Te is csatlakozol az otthoni edzők táborához, ezeket az eszközöket érdemes beszerezned!

6 tipp a fitness labda hatékony használatához

A fitness labdák igazán sokoldalú sportszerek, amiket számos különféle módon beépíthetsz edzéstervedbe. A fitness labdák nem csupán a testet segítenek formálni, hanem erősítik a core izmokat és javítják az egyensúlyt is, attól függően, hogy hogyan és mire használod őket.

Szobakerékpár edzéstippek: hatékony edzésterv otthonra

Ha még csak most kezdesz el a rendszeres testmozgással foglalkozni, akkor lassan és fokozatosan növeld mind a megterhelést mind pedig a gyakorlatokra fordított időt – ez nem csak a szobabiciklizésre, hanem minden edzésformára vonatkozik.

A szobabiciklizés előnyei: ilyen hatással van a tekerés szervezetedre!

A szobabiciklizés a kalóriaégetés egyik leghatékonyabb módszere, ami ráadásul a szívet, a tüdőt és az izmokat is erősíti. Más kardió-felszerelésekkel ellentétben a szobabiciklik kevésbé terhelik meg az ízületeket, de még így is kiváló aerobik jellegű edzést kínálnak.

Így küzdhetünk sporttal a gyermekkori elhízás ellen

A modern világ kényelmeit a legtöbben szívesen élvezik otthonukban a négy fal között, ami egy bizonyos ponttól sajnos nagyon is káros lehet az egészségre. Különösen veszélyeztetettek azok a gyermekek, akik szívesebben foglalkoznak digitális játékszereikkel (okostelefonok, táblagépek, stb.), mint a rendszeres testmozgással.

A nyújtás előnyei: ezért ne hagyd ki edzések után a nyújtást Te sem

Egy hosszú nap után, egy fárasztó edzés végén természetes, hogy rohannál haza… Azonban a legrosszabb dolog, amit elkövethetsz testeddel az az, ha kihagyod a nyújtást! De miért is annyira fontos ez? Mutatjuk a nyújtás előnyeit 9 pontban!

Túlsúlyból fogyni? Ezeket a mozgásformákat válaszd kezdésnek!

Túlsúlyos emberként a fogyás beindítása gyakran nehéz feladat. Az állóképesség, az ízületi panaszok mind nezítik a mozgás megkezdését, de van olyan sport ami segít kíméletesen beindítani a fogyást! Összegyűjtöttük azokat a mozgásformákat, amelyeket túlsúllyal küzdők is bátran elkezdhetnek. Ne feledd! Nincs olyan mozgás, ami “semmit nem ér”. Ha csak napi 10-20 percet is szánsz kezdésnek, már az is segít – később pedig meglátod, ahogy egyre fittebbé válsz már szórakozás is lehet a mozgás!

10 dolog, amire mindenképp ügyelj, ha új mozgásformát keresel!

Mozogni, csak azért mert muszáj, vagy mert tényleg szeretnéd? Mit és mikor, és hogyan? Ha új sportot iktatnál be életedbe, erre a 10 dologra mindenképp ügyelj, hiszen csak így érhetsz el vele sikereket! 

Miért fontos a sport a gyerekeknek (és miket érdemes űzniük)?

Az elmúlt évtizedek során sokat változott a világ. A modern technológia soha nem tapasztalt kényelmet hozott az életünkbe, azonban sokan – főleg a fiatalabb korosztály – sajnos általában túlzásba viszik a ezt kényelmet, ami mozgásszegény életmódot eredményez.

Ezek a legjobb fenékformáló sportszerek otthonra

Legyen szó pénzügyi okokról, időhiányról, vagy logisztikai problémákról, nem mindenki engedheti meg magának, hogy rendszeresen edzőterembe járjon. Szerencsére manapság temérdek olyan sportszert beszerezhetsz otthonra, amivel egész testedet megdolgozgathatod.

Játékok a kertbe, amivel egész nyáron ellesznek a gyerekek - és Ti is!

Hogy tegyük izgalmasabbá a nyarat a gyereknek - na meg magunknak? Mutajtuk a legjobb kültéri játékokat, amiket Te, és a gyerekek is imádni fognak a kertben!

Ami minden edzés után kötelező: a nyújtás! A nyújtási technikák és amit tudnod kell róluk.

Miután megemelted az összes súlyt és lefutottad az összes kilométert, valóban nagy a kísértés, hogy azonnal megragadd a cuccaidat, és rohanj haza. A valóban kemény edzések annyi fizikai és szellemi erőfeszítést igényelnek, hogy általában úgy érezzük, hogy a végére teljesen kimerültnek érezzük magunkat, és hajlandóbbak vagyunk átugorni a levezetés részt, mert úgy tűnik, hogy minimálisan előnyös az épp befejezett intenzívebb dolgokhoz képest. Lehet, hogy a teljes edzésidőnknek csak 5% -a, de az a nyújtásra fordított néhány perc sokkal többet segít, mint csupán maga az edzés.

A fogyás ára: sporteszközök és kiegészítők, amik megérik az árukat!

Sporteszközök akár otthonra is? Ha beruházáson gondolkodsz, ezt a cikket feltétlen ajánljuk - ezekkel a sporteszközökkel ugyanis a fogyás ára tuti megtérül majd! Mutatjuk a leghatékonyabb otthon is használható fitness kiegészítőket, gépeket és kellékeket, amiket érdemes beszerezned, ha fogyás a cél.

A tökéletes ugrókötél edzések kezdőknek

Az ugrókötél sok aktív gyermek egyik kedvenc játékszere, azonban erre a végtelenül egyszerűnek tűnő sportkellékre valójában egy igazán hatékony edzéstervet is fel lehet építeni.

Íme a 10 legjobb sportszer nőknek

Szerencsére a legtöbben tisztában vannak vele, hogy mennyire fontos is a rendszeres, célzott testmozgás, az azonban még mindig homályos sokak számára, hogy mégis milyen kellékekkel érhetők el a legjobb eredmények.

 

A helyzet az, hogy vannak olyan spotfelszerelések, amelyek, habár nem csak nekik készültek, kifejezetten a nőknek segíthetnek fitneszcéljaik elérésében.

 

Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni edzéseidből, és a leghatékonyabban felhasználni a testmozgásra szánt idődet, akkor íme a legjobb sportszerek nőknek, amiket érdemes lesz beiktatnod rutinodba!

Mutatjuk, mire lesz még szükséged trambulinodhoz!

Trambulin vásárlásán gondolkodsz? Mutatjuk, milyen plusz költségekre számíthatsz, ha trambulinod éveken át szeretnéd használni! A karbantartás egyáltalán nem drága, de ha elhanyagolod, az lehet az...

10 hasznos edzési tipp, amivel a legtöbbet hozhatod ki magadból

Az utóbbi időben egyre többen igyekeznek egészségesebb életmódra váltani, aminek jelentős részét képezi a rendszeres, tervszerű testmozgás is. Az interneten milliónyi útmutatót, tippcsokrot és beszámolót olvashatsz arról, hogy mik a tökéletes edzésmódok számodra, és habár ezek egy része megalapozott és hasznos, többségük sajnos többet árt, mint amennyit valaha segíthetne.

Íme a 8 legjobb edzésforma a hatékony fogyáshoz

A sokan jutnak el életük során arra a pontra, ahol elhatározzák, hogy most végre megszabadulnak a felesleges kilóktól. A legtöbben ezt egy szigorúbb étrenddel próbálják elérni, azonban ha igazán biztosra szeretnél menni, akkor az egészséges táplálkozás mellett muszáj leszel rendszeresen mozogni is.

Fogyni élvezettel is lehet: 5 mozgásforma, ami valóban szórakoztató!

Fogyni élvezettel is lehet! Bár szerencsére sokan vannak azok, akik örömüket lelik a sportolásban, és szinte a mindennapjuk részévé válik a mozgás, azért bőven akadnak olyanok is, akik nem igazán szeretik a hagyományos sportokat, mint a futás, vagy edzőtermi edzés. Most mutatunk 5 olyan sportot, amiket te is élvezhetsz, és segítségükkel könnyen ledobhatod a felesleget.

Sportolni kéne... de mi a legjobb motiváció az edzésekhez?

Úgy érzed sportolnod kéne, fogyni szeretnél, de valahogy sosem tudod rávenni magad? Hiányzik a megfelelő motivációd, hogy elkezdj rendszeresen sportolni, vagy elkezded, de aztán mindig abbahagyod? Mutatunk 8 technikát, amivel hatékonyan motiválhatod magad a rendszeres edzésre.

HIIT, aerobik vagy kardió? Melyik edzéstípus a legjobb választás számomra?

Ha a különböző edzéstípusokra terelődik a szó, a dolgok hamar zavarossá válhatnak. Vannak, akik a HIIT edzésekre esküsznek, mert azok olyan hatékonyak a zsírégetésre, míg mások kifejezetten a kardiót célozzák meg, hogy felpörgessék pulzusukat.

Csocsóasztal típusok: ezeket vedd figyelembe csocsóasztal vásárlás előtt!

Az egyik legkedveltebb eszköz a szórakozóhelyeken, házibulikon és egyes munkahelyeken a csocsóasztal! Azonban a csocsóasztal vásárlása nem csak a cégek számára bizonyult kiváló befektetésnek, hanem magánszemélyek számára is.

Hogyan segíthet a trambulin a fogyásban? Mutatjuk!

Vidáman ugrálni egy trambulinon, élvezni a rugalmasságát, és közben fogyni? Talán túl szép hogy igaz legyen… vagy mégsem? A könnyű, élvezetes mozgásformával valóban veszíthetsz a súlyodból! Persze, csak a megfelelő étrenddel kombinálva, és következetesen ugrálva… Mutatjuk a részleteket, ha Te is szeretnél végre egy kicsit sem unalmas, sőt, szórakoztató mozgásformát találni amivel még fogyhatsz is, tarts velünk!

Gyakorlatok masszázshengerrel, amiket érdemes megtanulnod!

Az SMR-hengerek kiváló, olcsó eszközök, amelyeket bemelegítésre és helyreállításra egyaránt lehet használni. Tanulmányok kimutatták, hogy a habhengerezés csökkentheti a merevséget és a fájdalmat, és javíthatja mozgási tartományt (teljesítményt) edzés közben. Az SMR-henger használatával meglazulnak a merev, fájó izmok, így kényelmesen és hatékonyan mozoghatsz. A habhengert statikus vagy dinamikus nyújtási tevékenységek előtt érdemes használni,ezzel javítva a szövet nyújtási képességét. A hengerezést a levezetés részeként is végezhetjük. Az SMR hengerezést olyan szöveteken kell elvégezni, amelyeket megdogoztattunk az edzési folyamat során.

2018.11.16 22:56
Capetan Sport

SMR az izmok egészséges és fájdalommentes fejlődéséért! Ne hagyd ki ezt az egyszerű ám nagyszerű eszközt a nyújtást követően!

Sokszor gondolkozunk el azon hogy vajon mely az a tömegsport amit minden évszakban űzhetünk,korra és nemre való tekintet nélkül.

A válasz igazán kézenfekvő, hiszen  a futás az  a sport amit egy futócipővel, télen megfelelő réteges ruházattal szinte bármikor gyakorolhatunk, hiszen ezen kiegészítőkön túl csupán időre van szükségünk.

2018.10.08 16:34
Capetan Sport

Lehetséges hogy a kettlebellről a nagy izmok jutnak eszedbe, pedig alapvetően állóképességfejlesztő sport, mellyel  a tartásod is sokat fog javulni. Mivel intenzitástól függően aerob és anaerob mozgásforma is, a zsírpárnáktól is meg fogsz szabadulni ha nekilátsz és kitartóan űzöd.

argep.hu simplepay_hu