Hírek

SUP vásárlás előtt állsz? Akkor ezekkel érdemes tisztában lenned!

2021.03.19 07:28
SUP vásárlás előtt állsz? Akkor ezekkel érdemes tisztában lenned!

A SUP-ozás évről-évre nagyobb népszerűségnek örvend itthon is, nem véletlenül. Ideális választás azoknak, akik szeretnének közelebb kerülni a vadvizek élővilágához, érezni akarják a nyugalmat, ami a természetből árad. És azoknak is nagyszerű a SUP vásárlás, akiknek komoly sport szándékai vannak, ugyanis nem csak gondolázni, hanem versenyezni is lehet vele.

SUP vásárlás – merev, vagy felfújható?

A SUP vásárlás során az első kérdés, ami felmerülhet, hogy milyet válassz; merevet vagy felfújhatót. Mindkettőnek megvan a maga előnye, és attól függően kell választanod, hogy mi a célod a SUP-ozással. Kezdőknek általában inkább a felfújható a javasolt, amely nagyobb, stabilabb, könnyebben irányítható, ideális az alapok elsajátításához. Aztán ha az alapok már mennek, lehet majd váltani a nagyobb kihívásra. A versenydeszkák általában merev deszkák, ezek gyorsabbak, könnyebben siklanak, ugyanakkor kezdőként nehezebb irányítani őket és egyáltalán, fennmaradni rajtuk. Tárolás és szállítás szempontjából természetesen a felfújható SUP deszkák  a kényelmesebbek, hiszen ezek kisebb helyen is könnyen elférnek, szemben merev (és hosszú) társaikkal.

 

SUP vásárlás – mekkorát válassz?

A SUP vásárlás során tartsd szem előtt, amikor választasz, hogy ki fogja használni a deszkát. Más méret ajánlott a gyerekeknek, más a nőknek  (bár gyakran találkozni olyannal, hogy egy deszka nőknek vagy gyerekeknek jó, hiszen annak kisebb nők és nagyobb gyerekek is), és más a felnőtt férfiaknak. Ha az egész család használná, akkor a családi méretet  érdemes választani. A versenydeszkák között találni akár 420 cm hosszút is, ezek még gyorsabbak és még jobban irányíthatóak – persze akkor, ha a használónak van tapasztalata és gyakorlata a SUP-ozás terén.

 

SUP vásárlás – mire és mennyit fogod használni?

A SUP vásárlás során továbbá azt is figyelembe kell venned a döntésed meghozatalakor, hogy milyen módon fogod használni az eszközt és mennyit. Ha évente egyszer előveszed, akkor felesleges a legdrágább modellekre pénz áldozni. Amennyiben még csak most ismerkedsz ezzel a sporttal, szintén nem érdemes egy magasabb árúval kezdeni. Később, ahogy növekszik az igényed, például szeretnél már több órás túrákon is részt venni, már számtani fog, mennyire gyors a deszka. Ha pedig komolyan gondolod a versenyzést, akkor szükséged lesz a legjobb minőségű kellékekre, beleértve a drágább versenydeszkát is.

 

SUP vásárlás SUP jógához

Manapság egyre többen jógáznak, és ezzel párhuzamosan a vízi változata, a SUP jóga közkedveltsége is folyamatosan új tereket hódít magának. Ha azért döntesz a SUP vásárlás mellett, mert te is kipróbálnád ezt a vízi jógát, vagy már kipróbáltad, és szeretnéd rendszeresíteni az életedben, akkor olyan deszkát válassz, ami igazodik ehhez. Ezek általában szélesebbek, vastagabbak, hogy nagyobb stabilitást biztosítsanak a használóknak. Amikor ilyen deszkák között válogatsz, figyelj rá, melyiknek mekkora a csúszásgátlóval ellátott felület a tetején, ugyanis a jóga során főleg ezt fogod használni. Olyan deszkák is vannak, ahol ez a felület olyan kicsi, hogy szinte nem is lehet jógázásra használni a deszkát – na ezekkel nem jutsz sokra. Minél nagyobb a csúszásgátlós terület, annál jobb.

 

SUP vásárlás a Capetansportnál

Mi, a Capetansportnál úgy gondoljuk, hogy csak a legjobb minőségű eszközökkel lehet maximálisan kiélvezni minden sportot. Ezért aztán kizárólag magas nívójú termékeket forgalmazunk, így gondoskodva arról, hogy te a legjobb felhasználói élményben részesülj. Webáruházunk széles kínálatában mindenféle sporteszközöket megtalálsz, így SUP vásárlás esetén is érdemes virtuális polcainkon körülnézned!

argep.hu simplepay_hu