Hírek

Milyen előnyökkel jár a kettlebell rendelés?

2021.06.07 09:48
Milyen előnyökkel jár a kettlebell rendelés?

Vannak, akik minden nap szakítanak akár több órát is a sportra, mások hetente egyszer lejárnak az edzőterembe, megint mások otthon szeretnek edzeni. Akármilyen módját kedveld is a mozgásnak, egyes eszközökkel még hatékonyabbá teheted. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen előnyökkel jár a kettlebell rendelés!

Kettlebell rendelés – mi ez az eszköz?

A kettlebell, másnéven gömbsúlyzó egy orosz találmány, tulajdonképpen egy vasgolyó egy fogóval. Bár elég egyszerű, annál hatékonyabb, a szovjet hadseregben például a legjobb erőfejlesztő eszköznek tartották. A nyilvánvaló pozitívumai mellett, minthogy egyszerre képes aerob és anaerob hatást kifejteni az edzés során, valamint nagyszerűen megdolgoztatja a gerincmenti mélyizmokat, számos további előnye is van – nézzük, melyek ezek! Ha Te még nem szereztél be otthonra egy ilyen eszközt, ITT megteheted!

 

A kettlebell rendelés előnyei: időtakarékos testmozgás

Nem mindenkinek van ideje a kardióval és az erőedzésekkel foglalkozni – a kettlebellt nekik találták ki! Persze sokan logikusan azt hihetik, hogy az effajta súlyemelés csupán erősítő hatású, azonban tudományos eredmények is bizonyítják, hogy a kettlebell annyira megdolgoztathatja a szívet, hogy igazi kardiózásnak számít. Mint kiderült, a futópad és a kettlebell hasonló mennyiségű kalóriát égetnek el, ráadásul a súlyzózó tesztalanyok pulzusa magasabb volt, mint a futóké. Ezért is olyan nagyszerű ez a gyakorlat.

 

A kettlebell rendelés előnyei: energialöketet ad

Habár ellentmondásosan hangzik, az edzés az energiaszint fokozásának egyik legjobb módszere. Egy 2012-es kutatás kiderítette, hogy azok az ülőmunkát végző, de rendszeresen (heti 3x20 perc) edzettek, nagyjából 20%-nyi növekedést észleltek energiaszintjükben, és lényegesen kevesebben érezték kimerültnek magukat. Ezért hát, ha legközelebb fáradtnak érzed magad, akkor kapd fel azt a kettlebellt és próbáld 10-20 percig bűvölni. Ha kitartó vagy és jól csinálod, akkor utána garantáltan jobban érzed majd magad!

 

A kettlebell rendelés előnyei: zsírégetés felsőfokon

A kardiovaszkuláris gyakorlatok kiválóak a zsírégetésre, különösen a hasi területen. Az erőedzésekről azonban úgy tartják, hogy a leghatékonyabbak erre a célra, hiszen a szervezet még az edzések után is folytatja a zsírtartalékok feldolgozását. Mint ahogy azt már olvashattad, a kettlebell mindkét területet érinti, így egyszerre a zsírégetésben is segít (az edzést követően is), és a szívet is megdolgoztatja.

 

A kettlebell rendelés előnyei: eltűntetni a narancsbőrt

Az előbb említett rossz vérkeringés egyik leglátványosabb mellékhatása a narancsbőrként ismert jelenség. Azonban mivel a rendszeres testmozgással javítható a keringés, így a narancsbőr is enyhíthető, bizonyos esetekben pedig akár teljesen el is tüntethető.

 

A kettlebell rendelés előnyei: magabiztos testtartást ad

Ahogy minden más edzéshez, úgy a kettlebellhez is megfelelő testtartás szükséges. Ezzel biztosítható, hogy a gyakorlatok hatékonyak legyenek, és hogy elkerüld az edzési baleseteket. Külön előny, hogy ha megfelelő fegyelemmel végzed a gyakorlatokat, akkor ez a fegyelem idővel a hétköznapi testtartásodban is megjelenik majd.

 

A kettlebell rendelés előnyei: serkenti a méregtelenítést

Az egészséges étrend és rendszeres vízfogyasztás mind elengedhetetlenek ahhoz, hogy a szervezet hatékonyan méregteleníthesse magát. Az igazán jó edzések megizzasztják az embert, a verejték pedig további méreganyagokat üríthet ki testünkből, nem is beszélve a fokozott vérkeringésről, ami ugyancsak fontos ilyen szempontból.

 

Kettlebell rendelés a Capetansportnál

Amennyiben szeretnél valóban jó minőségű és profi kialakítású gömbsúlyzóval edzeni, akkor nálunk érdemes körbenézned, ugyanis kínálatunkban kizárólag magas nívójú termékeket találsz. A kettlebell rendelés csupán néhány kattintás: keresd meg a számodra legideálisabb darabot, add le a rendelést, és néhány nappal később már a saját gömbsúlyzóddal edzhetsz!

argep.hu simplepay_hu