Hírek

Miért használjunk SMR hengert?

2018.11.16 22:56
Capetan Sport

SMR az izmok egészséges és fájdalommentes fejlődéséért! Ne hagyd ki ezt az egyszerű ám nagyszerű eszközt a nyújtást követően!

Az SMR masszázshenger áldásos hatásai

 

Mindenki szeretne egészségesebben élni, ez nem kérdés. Vajon mi az ami miatt mégis elhanyagoljuk  a testmozgást? Senki nem szereti az izomláz fájdalmas érzését. Többek között ez az egyik ok ami miatt sokan nem mozognak eleget, hiszen egy intenzív edzést követően másnap úgy ébrednek hogy meg sem tudnak mozdulni, ez kedvüket szegi a további mozgás gyakorlásában. Az izomláz, pontosabban a nagy fájdalommal járó része az edzés előtti bemelegítéssel, majd az edzést követő nyújtással elkerülhető. A két időpillanat közben az edzés történik. Edzés közben, vagy közvetlen az edzést befejező nyújtást követően izmainkat masszázshengerrel átmozgatva elkerülhetjük  a másnapi kellemetlen izomlázat.

Javasoljuk e modern eszköz használatát a megelőzés érdekében, a masszézshenger számtalan változatban elérhető a piacon. Egyik változata üreges, belül merev műanyag henger, mely külső héja gumiból készül. Segítségével alaposan át lehet masszírozni az izmokat edzés előtt és után. További kivitelben készülnek teli hengerek is, ezek jobbára rugalmasabbak, úgymond puhábbak, kevésbé fáj vele az SMR hengerezés. Felületüket tekintve ugyancsak különböző modellek léteznek, a teljesen sima felületű kiviteltől kezdve a mikortextúrás kivitelen át a nagy göbicskkel rendelkező hengerekig.

Amennyiben első lépésként vetjük be, akkor a bemelegítésben hasznosíthatjuk, ha pedig a gyakorlatok elvégzése után vesszük kézbe, akkor az igénybe vett izmok ellazítására, a vérkeringés fokozására alkalmazhatjuk. Ez persze nem jelenti azt hogy ne használhatnánk a hengert edzés előtt és az edzést követően is.

Érdemes a masszírozást gyorsabb mozdulatokkal kezdeni, mert így gyorsabban végighaladunk az izompólyákon, kevésbé lesz fájdalmas a masszázs henger használata. Ha már párszor végigmentünk az edzett területen, már lassabban is csinálhatjuk a hengerezést, akár megállva egy-egy fájó izomcsomó pontjában, a testünk súlyával játszva, azaz hol jobban, hol kevésbé ránehezedve a hengerre az adott testrésszel. 

Mely testrészek izmainak ellazítására használható: Legfőképpen  a combok,  a farizmok ellazítására való, de kiválóan alkalmazható az oldalsó hátizmok,  a delták és a vállak csomóinak feloldására is. Ha vállunkat és karunkat masszírozzuk végig a hengerrel, érdemes azt fal mellett tenni,  a hengert a falon görgetni, felső testünkkel pedig közben a falnak neki dőlni.

argep.hu simplepay_hu