Hírek

SUP deszka: mit érdemes tudni a SUP deszkákról, és kinek jó választás?

2021.02.20 08:30
SUP deszka: mit érdemes tudni a SUP deszkákról, és kinek jó választás?

Egy igazán sokszínű sportot szeretnél kipróbálni? Egy kis izgalomra, valami másra vágysz? Esetleg szeretnéd csodálni egy kicsit közelebbről a természetet? Egy SUP deszka ezeket mind lehetővé teszi! Az alábbi cikkben bemutatom, milyen sportszer is ez, milyen sokrétű, és hogy miért is örvend egyre nagyobb népszerűségnek!

De mi is az a SUP deszka?

Ha az elmúlt 1-2 évben voltál a Balatonon nyaralni, inden bizonnyal Neked is feltűnt, hogy milyen sokan eveznek egy újfajta, speciális szörfdeszkán a vízen. Ki állva evez, ki napozásra használja – van aki keményen halad előre, és van aki pihen, sőt, olyanok is akadnak akik jógáznak a SUP deszkán. Hiszen igen: ez a speciális szörfdeszka tulajdonképpen a SUP deszka, azaz a Stand Up Paddle, ami oly ok ember szívét meghódította az elmúlt évek során.

 

Hol, és mennyiért juthatok hozzá egy SUP deszkához?

A felmerült igényeknek megfelelően idén már mi is forgalmazunk SUP deszkákat széles választékban, így sportszer webáruházunkban is megtalálod ezt a szuper eszközt. A SUP deszkák ára nagyban függ a kiválasztott darabtól, amelyet leginkább a SUP deszkázás célja határoz meg: vannak kifejezetten sportolóknak szánt profibb SUP deszkák, de természetesen hobbi célra is tartunk SUP deszkát, ezutóbbit kedvezőbb áron, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen a SUP-ozás.

 

SUP deszka vásárlásért kattints IDE!

 

Miért olyan népszerű a SUP deszka?

No de lássuk, miért is telt meg a Balaton vize SUP deszkával, és miért ajánljuk Neked is kipróbálásra ezt az újfajta sportot!

 

A SUP deszka remek kikapcsolódást biztosít

A SUP deszkán kívül már tulajdonképpen csak egyensúlyérzékre van szükség. Nagyon könnyű ráérezni, olyannyira, hogy könnyebb megtanulni SUP-ozni, mint biciklizni (ráadásul az esetleges esések is vízbe történnek). Ez az eszköz alkalmas arra, hogy sporttevékenységként űzd az evezést, de tökéletesen alkalmas arra is, hogy megfigyeld a környezetedet, például a tóparti ökológiákat. Akármi jelentse is számodra az ideális kikapcsolódást, szinte biztos, hogy egy SUP deszka tökéletesen passzol hozzá!

 

A SUP deszka mindenkinek jó választás, aki vízközelben tölti a nyarat

A SUP deszkák célközönsége igen széles. Kicsik nagyok, fiatalok és öregek is előszeretettel használják, hiszen rendkívül sokszínű tevékenységekre ad lehetőséget egy SUP deszka.
Ha napozáshoz használnád a SUP deszkát, tökéletes kényelmet nyújt: jóval stabilabb mint egy szómatrac, ráadásul a SUP deszkával a tömegtől távol is élvezheted a napsütést (csak vigyázz, el ne aludj!)


A SUP deszkázás remek szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt: a felnőttek kihívásként, sportként, vagy relaxációs gyakorlatként is tekinthetnek a SUP deszkázásra, míg a gyerekek egyértelműen az egyik legvagányabb játékot látják majd benne.


Egy másik egyértelmű célközönség a jóga szerelmeseit takarja, hiszen a SUP deszkán a jógázás nem csak izgalmas kihívás az egyensúly miatt, de a vízen a relaxáció, a koncentráció is könnyebben megy majd!

 

A SUP deszka kis helyen elfér, bárhová viheted!

Ha még nem vagy otthon a SUP deszkák világában, bizonyára benned is felmerül a kérdés, hogy hogyan hurcolja egy „átlag ember” a SUP deszkáját minden alkalommal Balatonra. Tetőcsomagtartó, nagy autó? Nos, nem! A legjobb a SUP deszkákban az, hogy felfújásig egészen kis helyen elférnek – mert bizony. A SUP deszka, bár ez nem látszik rajta, felfújható szörfdeszkaként is ismertté vált. Ráadásul a felszerelés is elfér hozzá egy táskában!

 

A SUP deszka jótékonyan hat a testre

A SUP deszka nem csak szórakozást tesz lehetővé, de a testet is alaposan meg tudja dolgozni. A rendszeres használata fejleszti az egyensúlyérzéket. Az instabil vízfelszín folyamatosan stimulálja az egyensúlyérzéket, így az folyamatosan tud fejlődni. De ez a sport a test egészét átmozgatja. A lábak és a törzs izmai folyamatosan igyekeznek egyensúlyban tartani a testet, a kar -váll -hát -és hasizmok pedig a haladás során dolgoznak. A megfelelő evezéstechnika a teljes test edzését biztosít, miközben kíméletes az ízületekhez. Megdolgoztatja a törzs izomzatát és a mélyhátizmokat és segít a jó tartás kialakításában is. Ráadásul, egyezően a legtöbb sporttal, ez a stresszoldás egy remek formája.

 

A SUP deszka minden korosztály számára remek szórakozást nyújt

Ez a sport minden korosztály számára nagyszerű szórakozást nyújt. Olyannyira, hogy még a kínálatból is látszik, hányféle ember érdeklődik iránta. A gyerekek részére lehet kapni SUP szettet gyerekeknek  és persze van kimondottan felnőtt SUP használóknak kialakított is. De még családi SUP deszkát is lehet találni, ami az egész család számára biztosítja a remek kikapcsolódást. Mivel kíméletes az ízületekkel, bátran használhatják az idősebbek is, számukra is remek kikapcsolódás lehet az élővilág közelről való csodálása.

 

A SUP deszka biztonságos

A SUP deszka használatát nagyon könnyű elsajátítani, de ami még ennél is lényegesebb, hogy ameddig a kötelező biztonsági intézkedések be vannak tartva, addig ez egy roppant biztonságos sport, vagy hobbi. Nagyon könnyű ráérezni, egészen addig pedig a legnagyobb veszélyforrás az, hogy valaki beleesik a vízbe, tehát nem üti meg magát. Ha olyan tanul, aki nem tud úszni, feltétlenül viseljen mellényt, ameddig megtanul a deszkán evezni!

 

A SUP deszka ellensúlyozza a rossz tartást

Napjainkba a legtöbb ember számára mindennapos, hogy esténként hasogató fájdalom jelentkezik a hátában, vagy épp deréktájon. Az ilyen fájdalmak az esetek túlnyomó többségében a rossz tartás következtében jelentkeznek, az egésznapos munka a számítógép előtt, különösen, ha kényelmetlen a szék, bizony tudja ezt okozni. A SUP deszka kiválóan ellensúlyozza a rossz tartást, ennek köszönhetően pedig, ha rendszeresen felállsz a deszkára evezni, akkor hosszútávon meg tudod szüntetni a krónikus hátfájást, feltéve, ha az a rossz tartásból fakad.

argep.hu